/ Gymnasievalet /

Vi är glada att du har valt att studera hos oss. Vårt mål är att ge dig den bästa tänkbara utbildning där du får utvecklas och lägga en grund för framtida studier och yrkeskarriär. Lärare och övrig personal kommer att göra allt de kan för att hjälpa dig på vägen och vi hoppas du är beredd att lägga ner mycket energi på din utbildning.

Viktiga datum för ansökan 2024/2025

Januari

Lösenord delas ut och webbansökan öppnar.

15 februari

Sista dag för ansökan.

16 april

Preliminär antagningsstatistik presenteras.

24 april - 15 maj

Omvalsperiod.

5 juli

Logga in och svara på ditt slutliga antagningsbesked.

Augusti

Reservantagning.

/ FÖRSTA SKOLDAGEN /

Den första skoldagen är en introduktionsdag där du kommer att träffa dina klasskamrater och mentorer, få viktig information om gymnasiet, och bli visad runt i din nya skola. Du kommer också att få material och information att ta med hem, så kom ihåg att ta med en väska. Dagen kommer att vara en hel skoldag, inklusive skollunch. Nedan hittar du viktig information som är bra att känna till innan skolstarten
Örnsköldsviks Gymnasium använder lärplattformen Vklass. Ditt inlogg och lösenord från grundskolan kommer att fortsätta fungera. Om du gick på en grundskola som inte använde Vklass, meddela detta till din mentor den första skoldagen.
Du kommer att bli tilldelad ett skåp. De flesta skåp låses med eget hänglås. Du behöver skaffa ett hänglås med nyckel då kodlås inte är tillräckligt säkert.
Det är viktigt att du har ett aktivt lånekort när höstterminen börjar, eftersom du kommer att låna en del av dina kursböcker på skolbiblioteket. Om du inte har ett lånekort kan du ansöka om ett på Arkenbiblioteket eller något av de lokala folkbiblioteken i kommunen.
Alla mellan 7-19 år som är folkbokförda i Örnsköldsviks kommun har rätt till ett gratis busskort. Har du frågor om busskort, kontakta Trafikenheten på skolskjuts@ornskoldsvik.se. För elever folkbokförda i annan kommun, vänligen ta kontakt med skolskjutsansvarig i din kommun innan skolstart.

/ Ansök /

Ja tack, jag vill ansöka till Örnsköldsviks gymnasium!

Sök