/ Certifierad som motorbranschcollege /

Örnsköldsviks Gymnasium har den 16 februari firat sin certifiering som Motorbranschcollege. Certifieringen är en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen. En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.

Lotta Wallgren, retor på Fordon- och transportprogrammet berättar om tankar över den nya certifieringen.

– Vi är väldigt stolta över att ha certifierats till Motorbranschcollege. Det är viktigt att kunna erbjuda högsta kvalitet på vår fordonstekniska utbildning. Vi har nöjda elever på de fordonstekniska programmen och lärarna får en bra kompetensutveckling. Eleverna får också ett kvalitetssäkrat arbetsplatsförlagt lärande. Det är några av de områden vi har vi utvecklat genom vårt goda samarbete med motorbranschens företag och certifieringen som Motorbranschcollege, säger Lotta Wallgren rektor på Fordons- och transportprogrammet, Örnsköldsviks gymnasium

Motorbranschen har ett mycket stort rekryteringsbehov, både på kort och lång sikt. 6800 personer behöver anställas de kommande åren, varar 530 i övre Norrland. Tekniker och mekaniker är de yrkesgrupper där det största behovet finns. Denna typ av certifiering blir då en kvalitetsstämpel.

– Grattis Örnsköldsviks Gymnasium som klarat certifieringen till att bli Motorbranschcollege! Det visar på ett gott kvalitetsarbete och en vilja att hela tiden utvecklas. Skolan har ett nära samarbete med bransch och företag på orten. Det är utmärkande för en skola som erbjuder eleverna en fordonsteknisk utbildning i framkant och säkrar den framtida kompetensförsörjningen till motorbranschen, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege

Under certifieringsdagen fick eleverna mingla med branschfolk samtidigt som det bjöds på goda grejer från vår restaurang- och livsmedelsprogram.

/ Läs fler nyheter /

Kunskapsfestivalen

Sök