/ Program /
NIU inom fotboll, ishockey och innebandy
/ Programförkortning /
NIU
/ Skolbyggnad /
Nola- & Parkskolan
/ Examen /
Se överordnat program

NIU inom fotboll, ishockey och innebandy

Om du drömmer du att nå nationell elitnivå som seniorspelare inom idrotterna Fotboll, Ishockey eller Innebandy, erbjuder Örnsköldsviks Gymnasium dig en unik möjlighet. Vi erbjuder möjligheter för dig som idag tillhör nationell eller regional elit i din åldersgrupp att söka dessa utbildningar.

Nationellt godkänd idrottsutbildning

Nationellt godkänd idrottssatsning eller NIU finns för dig som, under åren på gymnasiet, vill göra en elitsatsning inom din sport. När du går NIU läser du 400 poäng specialidrott och kommer ha tre lektionspass i veckan inom den valda idrotten. Vår utbildning inom NIU ger dig möjligheter att utveckla dina färdigheter och kunskaper vilket kommer ge dig goda förutsättningar att på sikt kunna nå nationell elitnivå.

Förutom att du får möjlighet att utveckla dina kunskaper inom sporten kommer du undervisas i rehab, sömn, kost, återhämtning och annat som påverkar din utveckling.

Som elev på vår NIU kommer du ha tillgång till ändamålsenliga lokaler i närheten av skolan, välutbildade lärare och instruktörer som vet vad som krävs för att nå och verka på nationell elitnivå och goda möjligheter att nå examen på ett nationellt program som intresserar dig. Som elev på NIU har du även möjlighet att köpa middag av skolan varje skoldag under hela läsåret.

/ Ansök /

NIU

För att söka till NIU går du via respektive specialidrottsförbunds webbsida. Du måste därefter ansöka till skolan för att bli antagen till ett nationellt gymnasieprogram.

LÄNK TILL ANSÖKAN

Fotboll
Ishockey
Innebandy

Sista ansökningsdagen för NIU är 1 december 2023.

  • Barn- och fritidsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet

/ Möt oss som redan går utbildningen /

Sök