/ Program /
/ Examen /
Se överordnat program

NIU – Ishockey

Örnsköldsvik Gymnasium ger dig goda förutsättningar för att nå nationell elitnivå som seniorspelare i ishockey. Tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet och Skolverket erbjuder vi en Nationell idrottsutbildning (NIU).

Vår utbildning är till för dig som vill ta din karriär inom ishockey till nästa nivå och samtidigt nå en gymnasieexamen. Förutom att utbildningen ger dig möjlighet att utveckla dina kunskaper/färdigheter inom ishockey kommer du undervisas i rehab, sömn, kost, återhämtning och övrigt som påverkar din utveckling inom sporten.

/ Ansök /

Ansökan sker via Svenska Ishockeyförbundet och görs via deras webbsida. Ansökan öppnar i mitten av september och stänger 1 december 2023. Vill du ändra något i din ansökan kan du göra det fram till att ansöks perioden stänger.  Nedan kan du som elev skapa ett ansökningskonto:

LÄNK TILL ANSÖKAN

• Barn- och fritidsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet

ANTAGNINGSPROCESSEN

Vi följer de certifieringsregler som regleras i det trepartsavtal som upprättas mellan Svenska Ishockeyförbundet, Örnsköldsviks Kommun och MoDo Hockey. Enligt dessa regler är det möjligt att börja ta kontakt med elever som bedöms ha potential att nå nationell elitnivå som seniorer först tas den första januari när eleven går i årskurs 8.

Rekryteringsgruppen, bestående av representanter från MoDo Hockey och instruktörerna på NIU Ishockey, inleder rekryteringsprocessen för och med 1 januari under U-15-året. Ansökningsprocessen via Svenska Ishockeyförbundets ansökning öppnar 1/9 och stänger 1/12 2023. Därefter ska rekryteringsgruppen meddela alla sökande ett besked såsom antagen, reserv eller avslag senaste 25/1

Viktiga datum för ansökan 2023/2024

1 JANUAR

Kontakten med elever i åk 8 börjas tas. Inget kan i detta läge skrivas på (Se mer info nedan)

SEPTEMBER

Ansökan till NIU är öppen

10 OKTOBER

Första giltiga datum, att lämna ett tidigt erbjudande till en NIU plats.

1 DECEMBER

Sista dagen för ansökan till NIU

25 JANUARI

Sista datum att ge besked till elever som ansökt till NIU.

26 AUGUSTI

Sista datum för elev att svara på ett erbjudande om NIU- plats.

/ BRA ATT VETA /

Här nedan har vi samlat användbbar information för dig som bivit antagen till NIU hos oss. Om du inte hittar sven på dina frågor nedan är du alltid välkommen att kontakta oss direkt. Gå till ”KONTAKTA OSS” i huvudmenyn.

Återhämtningsmålid ges till NIU-elever efter tidiga morgonträningar. Utöver återhämtningsmåltid och skollunch erbjuder vi en middagslösning med idrottsanpassad kost för alla NIU- elever för att underlätta kombinationen av elitidrott och studier.

Middagen serveras på Nolaskolan mellan 14:30-16:00. Om tiden är knapp och du inte hinner äta på skolan kan du få din middag i en matlåda. Priset är endast 25 kr/måltid genom ett teminskort som faktureras till din hemadress.

Vi ser också till att eleverna får kostförstärkning i from av tillräcklig mängd kolhydrater och proteiner. Detta serveras till eleverna efter de praktiska NIU-lektionerna.

Eleverna ansvarar själva för sin frukost.

Ledighet knuten till träning eller match med dam/herrlaget/juniorer eller landslagsspel är skäl för ledighet.

Ledighet med andra skäl såsom familjesemester etc. beviljas ej.

I samarbete med MoDo Hockey kan elever få hjälp att hitta bostad i Örnsköldsvik. Det kommunala bostadsbolaget Övikshem har även studentlägenheter att hyra för elever vid skolan. Dessutom finns gott om privata hyresvärdar i centrala Örnsköldsvik.

Örnsköldsviks Gymnasium tillhandahåller visst idrotts-och träningsmaterial, inklusive representationskläder och mycket mer. MoDo Hockey står för det mesta av ishocketutrustningen. Föreningen har för närvarande avtal med Bauer, vilket innebär att inga andra varumärken får användas.

Örnsköldsvik Gymnasium är den som ansvarar för elevens utbildning genom undervisning och betygssättning.

Det tar ca 10 min med rask promenad från Hägglunds Arena till Nolaskolan och ungefär 15 Parkskolan. Träningarna som bedrivs under skoltid är väl planerade så att eleverna hinner i tid till sina lektioner.

För alla elever vid Örnsköldsviks Gymnasium ingår ett gratis busskort.

VI JOBBAR HÄR

Robert Nordkvist