/ Program /
/ Examen /
Se överordnat program

NIU – Innebandy

Örnsköldsviks Gymnasium ger dig goda förutsättningar för att nå nationell elitnivå som seniorspelare i innebandy. Tillsammans med Svenska Innebandyförbundet och Skolverket erbjuder vi en Nationell idrottsutbildning (NIU).

Vår utbildning är skapad för dig som vill ta din karriär inom innebandy till nästa nivå och samtidigt nå en gymnasieexamen. Vår målsättning är att efter genomförd gymnasieutbildning ska du som elev vara självgående i hur du ska träna, äta, tänka och vila för att fortsätta din individuella utveckling mot målet att nå nationell elitnivå som innebandyspelare.

/ Ansök /

Du gör din ansökan via Svenska Innebandyförbundets webbsida. Ansökan öppnar i mitten av september och stänger 1 december 2023. Vill du ändra något i din ansökan kan du göra det fram till ansökningsperioden stänger. Nedan kan du skapa ett ansökningskonto.

LÄNK TILL ANSÖKAN

• Barn- och fritidsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet

ANTAGNINGSPROCESSEN

Skolan ansvariga specialidrottslärare och instruktörer ansvarar för antagningen av elever till utbildningen. Scoutning av spelare börjar i god tid innan antagningen och sker genom att exempelvis finnas med vi klubbmatcher eller läger. Spelare bjuds in till att delta vid innebandygymnasiets öppet hus som hålls några veckor innan ansökan till NIU stänger.

Öppet hus är ett tillfälle för dig som elev att skaffa mer information om utbildningen samt ett tillfälle för skolan att scouta ytterligare. När antagningsperioden stängt bjuder skolan in aktuella spelar till en antagningsdag, då ytterligare scouting sker. Under antagningsprocessen tittar vi dels på de innebandymässiga kvalitéerna liksom andra förmågor. Detta för att skapa en sådan bra bild som möjligt utifrån varje enskild individ.

Ett besked om idrottslig antagning lämnas senast den 25/1 året eleven söker sin gymnasieutbildning. Slutligt besked om ansökan lämnas i samband med antagningen till nationellt program.

Viktiga datum för ansökan 2023/2024

SEPTEMBER

Ansökan till NIU är öppen

10 OKTOBER

Första giltiga datum, att lämna ett tidigt erbjudande till en NIU plats.

1 DECEMBER

Sista dagen för ansökan till NIU

31 JANUARI

Sista datum att ge besked till elever som ansökt till NIU.

1 Juli

Formell antagning till utbildningen sker i och med att antagningen till nationellt program meddelas

/ BRA ATT VETA /

Här nedan har vi samlat användbbar information för dig som bivit antagen till NIU hos oss. Om du inte hittar sven på dina frågor nedan är du alltid välkommen att kontakta oss direkt. Gå till ”KONTAKTA OSS” i huvudmenyn.

Örnsköldsvik Gymnasium är den som ansvarar för elevens utbildning genom undervisning och betygssättning.

Återhämtningsmåltid ges till NIU-elever efter tidiga morgonträningar.

Utöver återhämntingsmåltid och skollunch erbjuder vi en middagslösning med idrottsanpassad kost för alla NIU-elever för att underlätta kombinationen av elitidrott och studier.

Middagen serveras på Nolaskolan mellan 14:30-16:00. Om tiden är knapp och du inte hinner äta på skolan kan du få din middag i en matlåda. Priset är endast 25 kr/måltid genom ett teminskort som faktureras till din hemadress.

Vi ser också till att eleverna får kostförstärkning i from av tillräcklig mängd kolhydrater och proteiner. Detta serveras till eleverna efter de praktiska NIU-lektionerna. Eleverna ansvarar själva för sin frukost.

Ledighet knuten till träning eller match med dam/herrlaget/juniorer eller landslagsspel är skäl för ledighet.

Ledighet med andra skäl såsom familjesemester etc. beviljas ej.

Anordnas och samordnad med övriga idrottsgymnasier via det kommunala bolaget Ö-vikshem. NIU-elever har rätt till inackorderingstillägg via sin hemkommun, för detta ansvarar målsmän till antagen elev att ansöka om via hemkommunen.

Örnsköldsviks Gymnasium tillhandahåller visst idrotts-och träningsmaterial, Eleverna får tränignskläder och väska från skolan i from av dress, två  tränings t-shirt, två shorts, två par strumpor samt ryggsäck.

Under skoltid kommer det finnas 3 tränignspass/veckan. Fantastiska träningsförhållanden erbjuds i innebandyhallen Skyttis Arena. Det finns på förmiddags- och eftermiddagstid gott om möjligheter för de elever som vill lägga ner extra tid på sin träning, i såväl hallen, gymmet som friidrotts-och motionsspåren.

Vi genomför from HT 2012 våra tester för elevernas individuella fysprofil hos Modo Sprots Academy. Där får vil tillgång till den senaste testtekniken. Under deras ledning utförs förbundets tester. Bl.a. Vo2 max test på löpband med mask. Detta ger extra pulszoner att jobba med i uthållighetsträningen.

Eleverna har tillräckligt med tid för att ta sig själva mellan skolan och Skyttis. I den fall att schemat inte tillåter egen förflyttning erbjuder skolan skjuts till och/eller från idrottsplatsen. Eleverna får även ett busskort för att kunna nyttja den lokala kollektivtrafiken.

VI JOBBAR HÄR

Robert Nordkvist