/ Aktivitet /
Event
/ Datum /
25 okt
/ Tid /
19:00
/ Skolbyggnad /
Nolaskolan

/ NOLA FASHIONSHOW /

Varje höst- och vårtermin arrangerar eleverna i samhällsvetenskapsprogrammet inriktning GLOBALA en modevisning på Örnsköldsviks Gymnasium, Nola Fashionshow. Höstens modevisning drivs av eleverna i årskurs 3 från GLOBALA21. Elina Nilsson, en elev från klassen, delar med sig av sina tankar om arbetet bakom höstens show.

Att organisera Nola Fashionshow är en utmanande uppgift, men det är också otroligt givande, särskilt när man har en så bra klass där samarbetet fungerar så bra. Elina uttrycker sin entusiasm ”Det är intensivt arbete, trots detta är det väldigt roligt, speciellt när vi har en sådan bra klass där man kan jobba tillsammans

””Nola Fashionshow är det vi organiserar varje år för att samla in pengar till vår fältstudieresa som vi gör under våren i årskurs tre. På grund av vår inriktning reser varje klass en gång för att se världen lite mer”. Elinas klass kommer nästa år åka till Berlin, och Nola Fashionshow har blivit en viktig finansieringskälla.

Eleverna tar själva ansvar för att organisera eventet, vilket inkluderar att knyta kontakter med sponsorer, samarbeta med klädbutiker, hämta kläder, designa scenen samt vara programledare. Arbetet är uppdelat i olika ansvarsområden, där Elina exempelvis ansvarar för ljuset.

Lärare Annelie Umegård delar med sig av bakgrunden till Nola Fashionshow och informerar att den första upplagan ägde rum 2002. Projektet har flera syften, inklusive att stärka samhörigheten inom klassen, främja entreprenörskapen och stödja det lokala näringslivet. Förutom detta är eventet ett samarbete programmen emellan, varje show uppträder nämligen elever från estetiska programmet.

Under de senaste åren har Nola Fashionshow även inkluderat ett miljö- och klimatperspektiv, vilket återspeglar elevernas medvetenhet om samhällsfrågor och hållbarhet.

Boka in den 25 oktober i din kalender och gör dig redo för en minnesvärd modekväll. Ni är välkomna till Nolaskolan Aula kl 19:00 för att njuta av evenemanget. Biljetter kan köpas via Instagramkontot @fashionshowbyic.

/ Se fler aktiviteter /

22 aug

Välkommen till skolstart på Örnsköldsvik Gymnasium läsåret 24-25

Sök