/ Vi erbjuder /
Restaurang
Eleven lär sig att tillaga förrätter, huvudrätter och efterrätter. De får även kunskap i matsalsarbete.
Bageri och konditori
Eleven lär sig grunderna till tillverkning av bröd och konditorivaror samt att utföra arbetsuppgifter inom bageri och caféverksamheter. Eleven får kunskaper om metoder och tekniker samt redskap. Eleven får även kunskap om råvaror och hantering av dessa på ett hygieniskt säkert sätt.
Hotell
Eleven får kunskaper om besöksnäringens olika verksamheter och att utföra arbetsuppgifter inom hotell.
/ Poängplan /
Anpassade gymnasieskolangemensamma ämnen 900 poäng
Engelska 1100 p
Estetisk verksamhet100 p
Historia 150 p
Idrott och hälsa200 p
Matematik 1100 p
Naturkunskap 150 p
Religionskunskap 150 p
Samhällskunskap 150 p
Svenska 1 200 p
Programgemensamma ämnen, 600 poäng
Bageri- och konditorikunskap 100 p
Hotell 100 p
Livsmedels- och näringskunskap 100 p
Måltids- och branschkunskap 200 p
Service och bemötande 1 100 p
Programfördjupning, 700 poäng
Matlagning 1 100 p
Matlagning 2 100 p
Servering 1 100 p
Mat i butik 1 100 p
Matupplevelser 100 p
Bageri 1 100 p
Lokalvård 1 100 p
Individuellt val, 200 poäng *
Här kan du välja att läsa kurser för att få grundläggande behörighet för vidare studier eller andra kurser som finns i utbudet.
Summa: 2500 poäng