/ Vi erbjuder /
Restaurang
Eleven lär sig att tillaga förrätter, huvudrätter och efterrätter. De får även kunskap i matsalsarbete.
Bageri och konditori
Eleven lär sig grunderna till tillverkning av bröd och konditorivaror samt att utföra arbetsuppgifter inom bageri och caféverksamheter. Eleven får kunskaper om metoder och tekniker samt redskap. Eleven får även kunskap om råvaror och hantering av dessa på ett hygieniskt säkert sätt.
Hotell
Eleven får kunskaper om besöksnäringens olika verksamheter och att utföra arbetsuppgifter inom hotell.
/ Poängplan /
Gymnasiegemensamma ämnen 900 poäng
Engelska Nivå 1, 100 p
Estetisk verksamhet Nivå 1, 100 p
Historia Nivå 1,50 p
Idrott och hälsa Nivå 1, 200 p
Matematik Nivå 1, 100 p
Naturkunskap Nivå 1, 50 p
Religionskunskap Nivå 1, 50 p
Samhällskunskap Nivå 1, 50 p
Svenska Nivå 1, 200 p
Programgemensamma ämnen, 600 poäng
Hotell Nivå 1, 100 p
Måltid och bransch Nivå 1, 200 p
Måltid och bransch Nivå 2, 200 p
Måltid och bransch Nivå 3, 100 p.
Programfördjupning, 700 poäng
Bageri och konditori Nivå 1, 100 p
Bageri och konditori Nivå 2, 100 p
Hem- och konsymentkunskap Nivå 1, 100 p
Matlagning Nivå 1, 100 p
Matlagning Nivå 2, 100 p
Servering Nivå 1, 100 p
Service och bemötande Nivå 1, 100 p
Individuellt val, 200 poäng
Här kan du välja att läsa kurser för att få grundläggande behörighet för vidare studier eller andra kurser som finns i utbudet.
Summa: 2500 poäng