/ Program /
Hotell, restaurang och bageri
/ Programförkortning /
HRHOT
/ Skolbyggnad /
Parkskolan
/ Examen /
Högskoleförberedande

/ Anpassad gymnasieskola /

Hotell, restaurang och bageri

För dig som vill arbeta med mat, hälsa och service. Du lär dig hur det är att arbeta i storkök, restaurang, bageri, café eller på hotell.

Du får utbildning i näringslära, livsmedelshantering och livsmedelshygien. Det gör utbildningen lämplig för många områden där livsmedel hanteras, till exempel även livsmedelsaffärer. Genom den arbetsplatsförlagda utbildningen (APL) har du chansen att inrikta dig mot det område som intresserar dig mest.

Eleverna läser kurser inom områdena:

  • Matlagning
  • Bageri och konditori
  • Servering
  • Lokalvård
  • Mat i butik
  • Hotell
  • Service och bemötande

Gymnasiegemensamma ämnen
Vi gör en individuell planering för varje elev i samråd med elev och föräldrar.

Mål
Att ge eleverna de kunskaper och kompetenser som behövs för att arbeta inom områdena storhushåll, restaurang, bageri och konditori eller hotell.

/ Vi erbjuder /

Eleven lär sig att tillaga förrätter, huvudrätter och efterrätter. De får även kunskap i matsalsarbete.

Eleven lär sig grunderna till tillverkning av bröd och konditorivaror samt att utföra arbetsuppgifter inom bageri och caféverksamheter. Eleven får kunskaper om metoder och tekniker samt redskap. Eleven får även kunskap om råvaror och hantering av dessa på ett hygieniskt säkert sätt.

Eleven får kunskaper om besöksnäringens olika verksamheter och att utföra arbetsuppgifter inom hotell.

/ Poängplan /

Engelska Nivå 1, 100 p
Estetisk verksamhet Nivå 1, 100 p
Historia Nivå 1,50 p
Idrott och hälsa Nivå 1, 200 p
Matematik Nivå 1, 100 p
Naturkunskap Nivå 1, 50 p
Religionskunskap Nivå 1, 50 p
Samhällskunskap Nivå 1, 50 p
Svenska Nivå 1, 200 p

Hotell Nivå 1, 100 p
Måltid och bransch Nivå 1, 200 p
Måltid och bransch Nivå 2, 200 p
Måltid och bransch Nivå 3, 100 p.

Bageri och konditori Nivå 1, 100 p
Bageri och konditori Nivå 2, 100 p
Hem- och konsymentkunskap Nivå 1, 100 p
Matlagning Nivå 1, 100 p
Matlagning Nivå 2, 100 p
Servering Nivå 1, 100 p
Service och bemötande Nivå 1, 100 p

Här kan du välja att läsa kurser för att få grundläggande behörighet för vidare studier eller andra kurser som finns i utbudet.

Summa: 2500 poäng

/ Möt oss som redan går utbildningen /

Sök